вторник, мај 21, 2024

таг: Љубљана

Струмички кавалер – Општината воведува нова бесплатна услуга за граѓаните

Електрични возила кои се движат до 25 километри на час во пешачките зони за превоз на стари лица, лица со попреченост, но и за...

(видео) Од Љубљана во Струмица донесено искуството со јавниот превоз и...

Во текот на работна посета на Љубљана, тимот на градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов имаше прилика да се запознае со функционирањето на јавниот превоз,...

Уметничкиот проект „Оваа зграда зборува (на) вистина“ на меѓународниот фестивал „Млади...

Уметничкиот проект „Оваа зграда зборува (на)вистина“ се претставува на меѓународниот фестивал „Mлади Леви” во Љубљана. Денеска во зградата на старата електрична централа во Љубљана, Словенија...