среда, јуни 19, 2024

таг: шкл

Богата културно-уметничка програма со спектакуларно отварање, најави градоначалникот Јорданов за 38...

Со спектакуларен концерт на ЗЏМ Оркестар, утре во Дом на млади најавен е стартот на 38 издание на една од најстарите културни манифестации во...

Неделен бриф за 18.07.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Штип ја доби градежната дозвола за изградба на брана на река Отиња - Почна да се уредува Дојранското...

Дневен билтен на Општина Штип – 04.07.2018

Изведба на два нови експлоатациони бушени бунари во локалитет Штипско Езеро Денеска ЈП „Исар“ започнува со изведба на два нови експлоатациони бушени бунари во локалитетот...

Дневен билтен на Општина Штип – 29.06.2018

Свечено отворање на Штипско културно лето Денеска, 29.06.2018 г., во Центар за култура „Ацо Шопов“ Штип со почеток во 20:30 часот ќе биде свеченото отворање...