петок, јуни 14, 2024

таг: цвеќиња

150.000 цвеќиња оваа есен го разубавуваат Скопје

Околу 150,000 цвеќиња нов есенски расад го разубавуваат Скопје во овој период од годината, информираат од ЈП „Паркови и зеленило“. Viola, Brasica i Hrisantema се...

ЈП „Камена Река“ произведе 26.000 цвеќиња за цветно декоративно разубавување на...

Вработените во ЈП ,,Камена Река” започнаа со цветно декоративно разубавување на општина Македонска Каменица. 26.000 садници кои во следниот период ќе бидат засадени на повеќе...

Пролетно разубавување во општина Конче

Општина Коче започна со хортикултурно уредување на јавните површини. Акцијата на уредување ја спроведува ЈКПД „Лакавица“.  Со почетокот на акцијата насадени се над стотина цвеќиња...