среда, јуни 19, 2024

таг: туризам

,,Дојранска вечер“ на саемот за туризам во Белград

Визуелно и сликовито, со акцент на историската, културната, гастрономската, здравствената , спортска и секако најважната туристичката димензија, Општина Дојран, се претстави на Меѓународниот саем за туризам...

Дојран: Повик за туристичко претставување на саемот во Белград

Градоначалникот на Општина Дојран ги повика туристичките работници, угостители, хотелиери но и приватните издавачи на соби и апартмани, сите кои сакаат да се претстават...

Општина Дојран на саем за туризам во Белград

Во периодот од 24 – 27 март, Општина Дојран ќе се претстави на саемот за туризам кој ќе се одржи во Белград, Република Србија....

Со стратегија за нови понуди , ќе се привлекуваат туристи во...

За подобро претставување и привлекување на туристи, Општина Дојран, со помош на Агенцијата за подршка и промоција на туризмот, ќе креира регионална туристичка понуда...

Крушево: Љубителите на авантуристичкиот туризам ќе добијат свој објект на Мечкин...

Започнува изградбата на објект на полетувалиштето на Мечкин Камен кое ќе биде на располагање на параглајдинг натпреварите и учесниците. Објектот ќе содржи сала за...

Со пари од европските фондови, општина Карбинци ќе го развива туризмот

По завршените технички подготовки утре во општина Карбинци и официјално ќе биде означен почетокот на проектот кој што ќе значи голем придонес во туристичкиот...

Старо Нагоричане ќе добие туристичко-информативен центар

Туристичко – информативен центар ќе се отвора на територијата на општина Старо Нагоричане во рамките на проектот „Изградба на мост на туризам - спој...