среда, јуни 19, 2024

таг: Тетово

Парична помош за настраданите во пожарот во Тетово ќе додели Град...

Поради трагичниот настан, односно пожарот во модуларната ковид болница  во Тетово, Советот на Град Скопје се состана уште еднаш за да гласа за доделување...

Теута Арифи го посети гинеколошкото одделение при Клиничката болница во Тетово

Секој 8 ми Март традиционално го посетуваме гинеколошкото одделение и пациентките и родилките кои се тука. Мајчинството е една голема жртва на жената и...

Трети март – Ден на општина Тетово

Голем број личности, здруженија и организации беа одликувани со посебни признанија. На овој ден општина Тетово се сеќава на разните резултати и достигнувања на...

Тетово: Градоначалничката Арифи се сретна со францускиот амбасадор, Тимониер

На почетокот на оваа недела , градоначалничката на  Општина Тетово, Теута Арифи беше домаќин на состанокот со амбасадорот на Република Франција во Скопје, Кристијан...

Ново јавно осветлување во тетовското село Порој

Општина Тетово реализира уште еден проект кој во голема мерка ќе олесни на соседното место до градот, а тоа е селото Порој каде неделава...

Тетово: Градоначалничката Арифи се сретна со францускиот амбасадор, Тимониер

На почетокот на оваа недела , градоначалничката на  Општина Тетово, Теута Арифи беше домаќин на состанокот со амбасадорот на Република Франција во Скопје, Кристијан...

Куманово и Тетово на врвот по бројот на угостителски објекти

Во земјава има вкупно 4.948 капацитети од кои 4.378 се угостителски објекти, а 570 се објекти за сместување гости, објави Државниот завод за статистика...

Општина Тетово плански и во фази почна да го решава прашањето...

Досега приоритет на општина Тетово беше да го врати кредибилитетот на Јавното комунално претпријатие. Општина Тетово организира и собирање на сметот и од ридско...

Средба на градоначалничката Теута Арифи и поглаварот на тетовско гостиварската епархија...

Tрадиционално како и секоја година по повод православните празници градоначалничката, Теута Арифи беше во посета на правславната заедница поточно со поглаврот на тетовско гостиварската ...

Советот на општина Тетово ја одржа 38-та Седница

На дневниот ред на 38 седница на Советот на Општина Тетово беше прифатена и изгласана донацијата на Македонски телеком во вредност од 10 илјади...