понеделник, април 22, 2024

таг: таринци

Капитален проект на Општина Карбинци, нова зграда со европски услови за...

Пред нешто помалку од месец дена, Општина Карбинци започна со работа на еден од најголемите капитални проекти, дел од предизборните ветувања на градоначалникот Виктор...

Реконструкција и нова пешачка и велосипедска патека на патниот правец Таринци-Долни...

Започнува со реализација проектот за реконструкција на патниот правец меѓу селата Таринци и Долни Балван. Освен реконструиран пат жителите ќе добијат и велосипедско-пешачка патека. „Јавната...

(видео) Се асфалтира главната улица во село Таринци

Асфалтиран дел од главаната улица во селото Таринци, Општина Карбинци. Градоначалникот Виктор Паунов вели дека станува збор за улица којашто е асфалтирана пред четириесетина години...

Се реконструира земјен пат во с.Таринци за подобар пристап до нивите

Со еден милион денари, Општина Карбинци ќе реконструира пат во атарот на селото Таринци, како дел од проектот „Без кал до нивите“. „По реконструкцијата на...

Започна реконструкцијата на една од главните улици во село Таринци

Започна реконструкцијата на една од главните улици во село Таринци. Во рамките на активностите предвидена е и изградба на атмосферска канализација како и тротоарско решение. Преку...

Резервоар за вода и цефковод за поквалитетно водоснабдување во селата Таринци...

Започна реализацијата на проектот со кој значително ќе се подобри водоснабрувањето во селата Таринци и Долни Балван. „Општина Карбинци ги изработи сите потребни технички документи...

Неделен Бриф за 01.10.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Се гради енергетско-ефикасна фасада на делчевското ОУ „Ванчо Прке“ - Нема да има покачување на цените на комуналните...

Обезбедени финансиски средства за реконструкција на улица во с.Таринци

Со помош на средства од програмата за развој на селата, жителите на село Таринци ќе добијат нова реконструирана главна улица. Потпишан е договор со...

Се уредува инфраструктурата во индустриската зона во Општина Карбинци

Подготвени за нови инвеститори. Во индустриската зона во Општина Карбинци денеска се асфалтираа две улици т.е два крака во функција на инфраструктурно уредување на...

Нова водоводна мрежа во село Таринци

Во тек е поставување нова водоводна мрежа во село Таринци. Со изградба на нова водоводна линија во должина од 300 метри, Ф-90, ќе се подобри...