понеделник, декември 4, 2023

таг: тав

Се гради енергетско-ефикасна фасада на ООУ „Ванчо Прке”

Деновиве започнаа градежните работи за изградба на енергетско-ефикасна фасада во ООУ „Ванчо Прке". Реализацијата на проектот е преку Договорот со ТАВ и за овој...

Чиста вода за пиење за 700 жители од осум подплачковички села...

Жителите од осум подплачковички села заедно со викенд населбата кај Вртешка, наскоро ќе добијат чиста вода за пиење. Во тек е изградбата на регионалниот...

Со пари од ТАВ ќе се постави енергетско ефикасна фасада на...

Делчевското основно училиште „Ванчо Прке“ од Владата преку Договорот со ТАВ доби 5,1 милион денари за изградба на енергетско ефикасна фасада на училиштето. Договорот,...