четврток, јуни 20, 2024

таг: субвенции

Општина Штип ќе бара 80 милиони денари од Владата за субвенционирање...

Вкупно 80 милиони денари ќе бара Општина Штип од владата, пари кои ќе бидат наменети за субвенционирање на електричната енергија на штипјани, со цел...

За 100% ќе се зголемат субвенциите во новиот тендер за градски...

Општина Штип во уште еден обид за воспоставување на општински јавен превоз. Ако првиот тендер не успеа поради тоа што немаше ниту еден заинтересиран превозник,...

Со субвенции до велосипед – Општина Струмица обезбедува до 4.000 денари

Општина Струмица, со цел да ги стимулира жителите на Градот и населените места за користење на велосипеди, на граѓаните кои ќе купат нов велосипед...

Општина Пробиштип: Вкупно 77 граѓани добија субвенции за купен велосипед

Општина Пробиштип изврши исплата на 77 граѓани кои поднесоа барање и ги исполнуваат условите за субвенционирање за купен велоспед. Градоначалникот на општината, Драган Анастасов, вели...

Повикот за субвенции на инвертери заврши – над 1.650 оџаци нема...

Средствата предвидени за доделување субвенции за инвертер клима уреди за затоплување на домаќинствата се исцрпени. Јавниот повик на Град Скопје за субвенции заврши, а...

Вело е кога има се – Се изцрпија сите средства за...

Поради големата заинтересираност на граѓаните за субвенциите за купување нови велосипеди и исполнување на предвидените средства, Градот Скопје известува дека овој јавен повик е...

(ВИДЕО) Од утре Град Скопје отвора јавен повик за субвенционирање на...

Град Скопје утре (21 ви април) отвора јавен повик за субвенционирање на инвертер клими. Како што информираат од Град Скопје принципот ќе биде ист,...

Побрзајте со аплицирањето, исцрпени повеќе од половина од субвенциите за велосипеди...

За еден ден се исцрпени речиси половина од предвидените средства за субвенции за граѓаните за купување на велосипеди и електрични тротинети. Во текот на...

Аплицирајте за субвенции за велосипеди и електрични тротинети од Град Скопје

Градот Скопје денеска ги објави повиците за доделување субвенции за купување велосипеди и електрични тротинети во 2021 година. Аплицирањето на овие повици ќе биде...

Субвенции за инвертер клима уреди и чистење на оџаците, најави Град...

Град Скопје и во 2021 година ги продолжува мерките за доделување субвенции на граѓаните за набавка на инвертер клима уреди за загревање, како и...