недела, март 3, 2024

таг: стрништа

(ВИДЕО) Не пали ги стрништата, јавете се за бесплатно подигнување на...

Доколку во овој период од годината се одлучите да запалите стрниште, имајте во предвид дека ризикувате да заработите казна од 200 евра, а исто...

Навиките не се напуштаат, во општина Карбинци секој ден се интервенира...

Големиот пожар што пред неполна година беснееше во атарот над селото Горни Балван, општина Карбинци  и кој се прошири се до општина Пробиштип, по...

Свети Николе под „опсада“ на запалените стрништа

Последниот месец Свети Николе се соочи со зголем број на пожари што се резултат на палењето на стрништата  од страна на земјоделците. Општината проценува...