четврток, април 25, 2024

таг: Стамер

За прв пат од изградбата се реконструира патот за Стамер

Во тек се работите на комплетна и темелна реконструкција на патот кон селото Стамер, делчевско, што е прва реконструкција на овој патен правец од...

Делчевско Стамер го доби првиот Палеонтолошки музеј на отворено (видео)

Делчевското село Стамер го доби првиот Палеонтолошки музеј на отворено.  Уредниот простор над селото, патеките, информативните табли  и копиите од ископаните фосили  низ уникатниот...