вторник, мај 21, 2024

таг: споменик

Во Штип поставен споменик во чест на браќата Кирил и Методиј

На местото на некогашното училиште „Кирил и Методиј“ во центарот на Штип, наспроти градската црква, на денот на сесловенските просветители 24 мај поставен е...

Да го продолжиме делото на Тоше- Поставена кутија за донации во...

Во спомен куќата „Тодор Проески“ е поставена кутија за донации со цел да се продолжи хуманитарното дело на пејачот Тоше Проески. Кутијата беше поставена...