среда, јуни 19, 2024

таг: соња стаменкова

Тројно празнуваа каменичани на Голема Богородица (видео+галерија)

Три празници во едно славеа каменичани на празникот Голема Богородица. Денот на рударите, православниот празник и дополнително оваа година се одбележа 25 години од...

Градот на рударите станува познат по успешните жени – со Соња...

Првата асоцијација на Македонска Каменица е рударски град со еден од најголемите рудници за олово и цинк во Европа. Меѓутоа, таа перцепција полека се...

Нов асфалтен слој добиваат најфрекфентните градски улици во Македонска Каменица (видео)

Интензивирани се работите на реконструкција на улиците на најфрекфентните улици во централното подрачје на Македонска Каменинца. Увид во работите изврши градоначалничката Соња Стаменкова, која соопшто...

Зелената агенда на Македонска Каменица претставена пред амбасадорката Галовеј (видео)

Важните теми за граѓаните на Општината Македонска Каменица, беа доминантни во текот на работна посета на амбасадорка на Обединетото Кралство, Рејчел Галовеј. Тековните инвестиции...

Зелена општина – Општина Македонска Каменица (видео)

Убаво е кога странските донатори и меѓународните претставници во државата ќе ве посочат како пример пред другите – вака вели градоначалничката на Македонска Каменица, ...

(Видео) Општинска грижа за најранливите – Општината Македонска Каменица донесе...

Финансиска помош за најзагрозените еднородителски семејства и деца кои останале без родители во висина од 30.000 денари и 15.000 денари за деца без родители,...

Над 10 милиони денари општински пари наменети за водовод во каменичко...

Над 150 домаќинства од Павлуш Дол во селото Моштица се обезбедуваат со квалитетна и безбедна вода за пиење преку водоводот на кој се работи. Денеска,...

Македонска Каменица доби мурал со историја на градот (видео)

На Денот на рударите, 28 август, Македонска Каменица доби мурал, кој е еден од најголемите во Македонија. Муралот го краси ѕидот спорти зградата на...

Македонска Каменица добива смарт улично осветлување (видео)

Преку еден компјутер ќе се управуваат уличните сијалици во Македонска Каменица, при што дневно ќе се заштедува и до 14.000 денари. Паметниот систем на...

Македонска Каменица со нови патишта и улици и со низа зафати...

И покрај отежнатите услови поради состојбата со коронавирусот во земјата, во Македонска Каменица интензивно се работи на повеќе зафати значајни за животот на луѓето...