недела, јуни 16, 2024

таг: Совет

Костадинов повика на соработка со новата централна власт во интерес на...

Суштината на добрата соработка и решавање на проблемите на граѓаните е соработката меѓу централната и локалната власт, каде во основа е интересот на тие...

За сопствените возила на пожарникарите Општината Струмица обезбеди бесплатен паркинг

Ја покажаа својата храброст во Турција, кога светот ја покажа својата хуманост по катастрофалниот земјотрес, а дома се секојдневно се очи во очи со...

Усвоен буџетот на Општина Карбинци за 2023

На последниот работен ден од 2022 година, со мнозинство гласови„ЗА“ советниците на Општина Карбинци го усвоија буџетот за 2023 година. Според позицијата станува збор...

Започува постапката за јавно приватно-партнерство за уличното осветлување во Дојран

Предлог - Одлука за отпочнување постапка за доделување на договор за воспоставување на Јавно приватно партнерство за реконструкција на јавното осветлување во Општина Дојран...

Финансиското работење на Ј.П Комуна се подобрува, трошоците за струја за...

Зголемени приходи и намалени трошоци и тоа во период на инфлација, покажува годишната сметка на крушевското Ј.П Комуна. Советниците ја усвоија завршната сметка која покажува...

Младите од Крушево побараа и ќе добијат „Ин аут“ кино за...

Советот на општина Крушево  донесе одлука за кофинансирање на проектот за оспособување на т.н. „ин аут“ (In Out) кино во СОУ „Наум Наумовски Борче“...

(Видео) Советот на Свети Николе со одлука бара дислокација на регионалната...

На отворена седница на Советот, на која беа поканети и граѓаните и друга јавност, советниците предложија заклучок за преземање на мерки и активности за...

(ВИДЕО) За првпат пренос во живо на седница на Совет на...

Денешната седница на Советот на Град Скопје, втора по ред, а прва што се пренесува во живо за јавноста. Преносот во живо по долги...

Буџетот и предлозите за новите управи на општинските институции пред Советот...

За во понеделник, 6 декември, Советот на Општина Гевгелија ја закажа третата седницана која ќе расправа за Нацрт-Буџетот на Општина Гевгелија во 2022 година....

Трајко Славевски од ВМРО ДПМНЕ избран за претседател на Советот на...

Трајко Славевски од ВМРО ДПМНЕ е новиот претседател на Советот на Град Скопје, вакава одлука се донесе на денешната конститутивна седница одржана во кино...