сабота, мај 18, 2024

таг: соба

Во Крушево се уредува спомен соба на Васил Иљоски

Идејата станува реалност. Крушево ќе добие спомен соба, посветена на познатиот македонски драматург, есеист и автор на „Бегалка“, Васил Иљоски. „Општина Крушево во соработка со...

Крушево ќе отвори спомен соба на Васил Иљоски

Познат македонски драматург Васил Иљовски, ќе добие спомен соба во родното Крушево. Одлуката е донесена на седница на Советот, минатата недела. Спомен собата ќе биде...