петок, мај 24, 2024

таг: смет

Собирањето на отпадот отежнато, од ЈКП Комуна апелират на разбирање

Огромните количини снег по крушевските улици, во голема мера го усложнуваат реализирањето на редовните обврски на ЈКП, како што е собирањето на сметот. Поради...

Крушево доби ново возило за собирање смет

Општина Крушево доби ново возило за собирање на смет. Возилото го обезбеди Владата, а се' со цел заштита на животната средина. „Со одлука на владата...

Канти за комунален отпад за секое домаќинство

Општина Карбинци во соработка со ЈП "Плачковица" започнаа со доделување канти за комунален отпад на секое домаќинство. Оваа мерка " Бесплатна канта за комунален отпад...

Општина Конче обезбеди ново возило за собирање смет

Современо возило за собирање смет обезбеди Општина Конче. Новото возило значи јакнење на капацитетот на комуналното претпријатие „Лакавица“ но и подобрување на квалитетот на...

Со нов камион се собира сметот по населените места во општина...

Пуштен е во употреба нов камион за собирање на смет во ЈП Плачковица. Камионот е обезбеден преку проектот за Поддршка во воспоставување регионален систем...