петок, јуни 14, 2024

таг: св кирил и методиј

Во Штип поставен споменик во чест на браќата Кирил и Методиј

На местото на некогашното училиште „Кирил и Методиј“ во центарот на Штип, наспроти градската црква, на денот на сесловенските просветители 24 мај поставен е...

Основците од „Св. Кирил и Методиј“ добиваат нов систем за греење

Основното општинско училиште „Св. Кирил и Методиј“ – Македонска Каменица,е во постапка за обнова  и санација на системот за затоплување во училишната зграда. Планираниот...