среда, април 24, 2024

таг: „Самун ем татлија“

„Самун ем татлија“ повеќе од манифестација посветена на традицијата, културата и...

Четириметарски самун прилагоден и за православни и за муслимански верници ја круниса првата вечер од манифестацијата „Самун ем татлија“, што по две години пауза...

Радовиш по седми пат ја организираше манифестацијата „Самун ем татлија“ (видео)

Култните радовишки специјалитети – сомунот и татлијата, „без кои Радовиш би бил како црква без камбана“,  се славеа три дена, а пред многуилјадната публика...

Од 11 до 13 октомври:„Самун ем татлија“ по седми пат во...

По седми пат, Радовиш ќе биде домаќин на традиционалната и масовна манифестација „Самун ем татлија“. И оваа година, под покровителство на ЕЛС и Општина Радовиш,...

Радовиш: Јавен повик за „Самун ем татлија“

ЕЛС Општина Радовиш во соработка со ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ на ден 4 септември 2019 година објавуваат:  ЈАВЕН ПОВИК За пријавување и учество на...