недела, септември 15, 2019

таг: радовиш

Радовишка делегација во посета на збратимениот турски Селчук, во кој има...

Од 6 до 8 септември, делегација од Општина Радовиш, предводена од градоначалникот Герасим Конзулов, беше во официјална посета на збратимената општина Селчук во Република...

Радовишки специјалитети наградени на фестивалот во Баница

Здружението на жени „Деница“ ја освои наградата „Слатки искушенија“ на Првиот кулинарски фестивал во селото Баница, Република Бугарија, што се одржува за време на...

Од 11 до 13 октомври:„Самун ем татлија“ по седми пат во...

По седми пат, Радовиш ќе биде домаќин на традиционалната и масовна манифестација „Самун ем татлија“. И оваа година, под покровителство на ЕЛС и Општина Радовиш,...

Завршени пет значајни инфраструктурни проекти во општината Радовиш

Во последните четири месеци во општината Радовиш се рализирани пет значајни проекти за подобрување на патната и на комуналната инфраструктура. Се работи за изградба...

Радовиш: Јавен повик за „Самун ем татлија“

ЕЛС Општина Радовиш во соработка со ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ на ден 4 септември 2019 година објавуваат:  ЈАВЕН ПОВИК За пријавување и учество на...

Радовиш почна акција за справување со сметот и во руралните населби...

Радовиш почна акција за организирано собирање, транспортирање и депонирање на сметот од руралните населби во општината. Акцијата почна во понеделникот од селото Ињево, едно...

Радовишка Ораовица две седмици живееше со фудбалот

Секоја вечер полна трибина на повеќенаменскиот спортски терен во радовишкото село Ораовица. По повод Илинден, две недели, под покровителство на Општина Радовиш, а во...

Радовиш: Потпишан договор за реализација на проект со Сандански

На 31 јули во Општина Радовиш, од страна на градоначалникот, Герасим Конзулов, и раководителката на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Жулиета Ѓуркова,...

По успешниот настап во Турција, младите борачи на „Бучим“ на прием...

Градоначалникот на Радовиш, Герасим Конзулов, деновиве оствари средба со младите борачи, тренерите и раководството на борачкиот клуб „Бучим“. Повод за приемот беше успешното учество...

Радовиш и бугарски Тетевен успешно го реализираа проектот „Заедно создаваме подобра...

  Од 18 до 21 јули, Радовиш и неговата пријателската општина Тетевен  (Република Бугарија), преку повеќе интерактивни настани, во Тетевен успешно го реализираа заедничкиот проект...