сабота, октомври 16, 2021

таг: пробиштип

Општина Пробиштип работи на повеќе инфрастурктурни проекти

Општина Пробиштип работи на повеќе инфрастурктурни проекти низ градот. Завршена е рехабилитацијата на дел од улицата Илинденска, а се работи на нејзиното асфалтирање, по...

Пробиштип: Социјалната зграда е готова, становите ќе се делат по локалните...

Четириесет и осум социјално загрозени семејства од Пробиштип, по Нова година ќе добијат свој дом. Социјалната зграда е комплетно завршена, останува само да се...

Со донација од САД е гасифициран Здравствениот дом во Пробиштип

Со донацијата од САД комплетно се реновирани просториите и влезот во итната медицинска помош, а Здравствениот дом во Пробиштип е гасификациран и променета е...

Советот на Општина Пробиштип едногласно донесе одлука за санација на јаловишната...

Советот на општина Пробиштип едногласно ја донесе една од најважните одлуки во поновата историја на Општината. На 52-ра редовна седница, советниците ја донесоа Одлуката...

Општина Пробиштип: Вкупно 77 граѓани добија субвенции за купен велосипед

Општина Пробиштип изврши исплата на 77 граѓани кои поднесоа барање и ги исполнуваат условите за субвенционирање за купен велоспед. Градоначалникот на општината, Драган Анастасов, вели...

Наместо јаловишна депонија, фотоволтаици и зелена општина – Визијата на Анастасов...

Борбата со животната средина е нешто на кое мора да се фокусираме, а целта е Пробиштип во иднина да стане зелена општина и младите...