среда, мај 22, 2024

таг: поплави

Механизацијата на Јавните државни претпријатија во „офанзива“ во Делчево и последиците...

Владата одлучи јавни државни претпријатија да ги санираат штетите на улиците и патиштата во општините Делчево и Крива Паланка кои беа оштетени од поплавите од невремето што...

Ветрот, градот и поплавите направија огромни штети, државата мора да помогне...

Со силен ветер, град и поплави во една недела  се соочи Општина Лозово. Летаа настрешници, кровови, блокирани патишта, град со големина на орев и...

Гевгелиските пожарникари се подновија со опрема за спасување

Сет опрема за спасување од поплави доби ТППЕ од Гевгелија, со кој се подобрува капацитетот на единицата за справување со овој тип на елементарни...