среда, декември 1, 2021

таг: општини

(ВИДЕО) Овие кучиња чекаат да го најдат нивниот одговорен сопственик и...

Од ЈП Лајка информираат дека рокот за испраќање предлози за програмата за работа за 2022 е завршен и се заблагодаруваат на сите за соработката. Потсетуваат...

Арсовска: Да изградиме мостови на пријателство, соработка и солидарност меѓу нашите...

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, се обрати на основањето на Б40 мрежата на градови од Балканот (B40 Balkan cities network) во рамки на...

Санација на оштетена урбана и сообраќајна опрема на градските улици и...

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ Скопје деновиве ја санираат оштетената урбана опрема која е поставена на градските улици и пешачки патеки. „Досега интервенирано е...

(ВИДЕО) „Symbiotics“ прва заедничка изложба на Филип и Ангел Коруновски во...

„Symbiotics“ е првата заедничка изложба на Филип и Ангел Коруновски, визуелни уметници со разноликост во нивните портфолија, а слични во нивната физономија. На изложбата во...

(ВИДЕО) Разигранано и весело во Лајка – Клео си најде свој...

Во ЈП Лајка на листата за вдомување со нетрпение чекаат да бидат вдомени неколку кутриња. Клео веќе си го најде својот дом. Првично бил вратен...

Oтстранети 4 тони отпад од прочистителната станица за отпадни води Волково

Месечен извештај за оперативноста на ПСОВ – Волково, октомври 2021 Од ЈП Водновод и канализација - Скопје информираат дека пречистителната станица за отпадни води Волково...

Град Скопје ќе додели парична помош за семејствата на загинатите во...

Градот Скопје ќе додели два милиона денари за семејствата на починатите од Скопје во автобуската несреќа што пред два дена се случи во соседна...

Самоуслужен киоск за наплата на сметки на ЈП Водовод и канализација...

ЈП Водовод и канализација – Скопје постави самоуслужен киоск во East Gate Mall. Киоскот за наплата на сметките за услугите на претпријатието е поставен...

Креирај ја Програмата за работа 2022 за ЈП Лајка

Неодамна ЈП Лајка објавија дека сите љубители на животните и активисти може да се вклучат во креирање на програмата на ЈП Лајка за 2022...

Побрза реакција на барањата на граѓаните и акција за чистењето на...

Денеска се одржа првиот состанок на Координативното тело на градоначалници на Градот Скопје - Координација на активностите на општините во градот Скопје со посебен...