сабота, јуни 25, 2022

таг: општини

Градоначалникот на Радовиш во посета на Турција: Договорена соработка и финансиска...

На покана од претседателот на Светската унија на турски општини, Угур Ибрахим Алтај, градоначалникот на Радовиш, Герасим Конзулов, деновиве беше во работна посета на Република...

На 22 октомври 1944 фашистичката војска запалила голем дел од Радовиш

Германскиот фашистички окупатор, поради неуспесите и загубите што ги трпеше на сите фронтови на кои војуваше, на 22 октомври 1944 година бесот го истури...

Со богата шестдневна програма Виница ќе го слави Павловден

Павловден, Празникот на градот, Виница и годинава ќе го одбележи со богата програма. Манифестацијата „Павловден 2019“ почнува в понеделник, на 8 јули, и ќе...

Со европски пари општина Конче ќе ја уредува Дединска река

Општина Конче ќе добие грант од 180.000 евра од ИПА Програмата за прекугранична соработка на Република Македонија со Република Бугарија. Средствата кои што ги доби...

Отчет на штипскиот градоначалник-Трите капитални проекти ја чекаат потребната документација за...

Гасификацијата, брана на реката Отиња како и изградбата на детска градинка се трите капитални проекти  на кои што во изминатите  месеци се работеше интензивно....