среда, октомври 16, 2019

таг: општина конче

Второ авионско прскање против комарци во општина Конче

Се известуваат граѓаните на општина Конче дека во соработка со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион е планирано второто авио-третирање против комарци. Второто прскање...

Конче го одбележа денот на општината

Со свечена сеница општина Конче го одбележа денот на оваа локална единица, Петровден. Секојдневието во оваа општина добива нов лик, се подобруваат условите за живот,...

Општина Конче набави минибуси за проектот „Превоз за секое дете“

Два минибуси обезбеди Општина Конче во соработка со ЈПКД Лакавица.Со овие  возила локалните власти ќе можат да го реализират проектот „Превоз за секое дете’’.На...

Игроорците од Ф.А ,,Цветови“ја воодушевија публиката на фестивалот „Алегрија“ во Шпанија

Македонските ора и песни, македонскиот фолклор преточен низ автентичниот вез на носиите носени од членовите на Фолклорниот Ансамбл ,,Цветови’’ од Дедино општина Конче беа...

Општина Конче:Санирани свлечиштата на патот до Конче

Привршуваат работите околу санација на свлечиштата на патот Радовиш – Конче по населеното место Дедино.Тие претставуваа опасност за сите учесници во сообраќајот. По барање на...

Општина Конче: Градоначалникот организираше Ифтарска вечер-да си подадеме рака без разлика...

Во пресрет на муслиманскиот празник Рамазан Бајрам, градоначалникот на Општина Конче – Благој Илиев заедно со Советот на општината а во соработка со здружението...

Општина Конче: „Пат до секоја нива“, се санираат полските патишта до...

Општина Конче го реализира проектот „Пат до секоја нива’’ со цел да го олесни пристапот на жителите од ова општина до своите обработливи површини....

Пролетно разубавување во општина Конче

Општина Коче започна со хортикултурно уредување на јавните површини. Акцијата на уредување ја спроведува ЈКПД „Лакавица“.  Со почетокот на акцијата насадени се над стотина цвеќиња...

Општина Конче: Обезбедени 800 канти за отпад

Секое семејство во општина Конче ќе добие канта за отпадоци.Одпадот пак ќе се собира со нов трактор со приколка. И кантите и тракторот се обезбедени...

Успешна крводарителска акција во општина Конче

Во акацијата учествуваа вработените во општината како и жители од општина Конче. На крводарителската акција беа собрани 39 крвни единици. Од општината упатуваат благодарност до...