понеделник, јануари 25, 2021

таг: општина конче

Општина Конче: Обезбедени 800 канти за отпад

Секое семејство во општина Конче ќе добие канта за отпадоци.Одпадот пак ќе се собира со нов трактор со приколка. И кантите и тракторот се обезбедени...

Успешна крводарителска акција во општина Конче

Во акацијата учествуваа вработените во општината како и жители од општина Конче. На крводарителската акција беа собрани 39 крвни единици. Од општината упатуваат благодарност до...

Со европски пари општина Конче ќе ја уредува Дединска река

Општина Конче ќе добие грант од 180.000 евра од ИПА Програмата за прекугранична соработка на Република Македонија со Република Бугарија. Средствата кои што ги доби...