сабота, мај 18, 2024

таг: општина гевгелија

Почнаа градежните работи за комплетирање на делницата до Ума

Неделава започнаа градежните работи на преостанатите 800 метри од патот со Ума, гевгелиско. Со тоа, целосно се заокружува оваа сообраќајница, од крстосницата на патот...

Општина Гевгелија распиша конкурс за стипендирање на студенти по медицина

Во тек е Конкурсот на Општина Гевгелија за доделување 5 стипендии на жители на општина Гевгелија- студенти запишани на Медицинските факултети во државата (кои имаат запишано...

Гевгелискиот Совет додели 200.000 денари за Украина, одобрена новата цена на...

Советот на Општина Гевгелија, на 7 седница, ги усвои Кварталниот извештај за извршување на Буџетот на Општина Гевгелија, во периодот од 1 јануари до...

Се опремуваат гевгелиските пожарникари

Нова противпожарна опрема за гаснење шумски пожари се очекува да довие TППЕ- Гевгелија, по завршувањето на тендерската постапка. Компанијата „Форес ДООЕЛ“- Скопје, која даде...