вторник, септември 28, 2021

таг: одред

Град Скопје ја одбележува 80 – годишнината од основањето на првиот...

Во понеделник, на 23 август 2021 година, Градот Скопје ќе ја одбележи 80-годишнината од основањето на Првиот скопски партизански одред (22 август 1941 –...