четврток, декември 1, 2022

таг: неделен бриф

Неделен Бриф за 26.11.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Еколошкиот јавен превоз останува приоритет на граѓаните на Струмица -Во Општина Кабинци прекинати градежните работи за поврзување на цевководите...

Неделен Бриф за 19.11.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Во Прага претставен проектот Струмица град со 100% електричен јавен транспорт -Локален совет за превенција во Штип: Новиот мост...

Неделен Бриф за 12.11.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -По 40 години Струмица доби нова градинка -Штип ќе добие локален центар за дијаспора -Над 180 милиони денари инвестиции обезбедени...

Неделен Бриф за 05.11.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Почнува нова етапа во водоснабдувањето во Делчево – стартуваше изградбата на пречистителна станица со фотоволтаична централа -Подготовките за приклучувањето...

Неделен Бриф за 29.10.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Францускиот амбасадор од Штип најави изградба на фотоволтаична централа „Стипион“ - Општина Штип формираше фирма ќерка на ЈП „Исар“...

Неделен Бриф за 22.10.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Започна ревитализацијата на системите на Злетовица -Издработен проект за плоштад во селото Долни Балван во Општина Карбинци -Во Делчево реализиран...

Неделен Бриф за 15.10.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Со над шест милиони денари ќе се реконструираат санитарните јазли во ООУ „Ванчо Прќе“ во Делчево -Младите во Струмица...

Неделен Бриф за 08.10.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -    Се заокружува годината на спортски терени во Струмица -    Карбинци и Крупиште добија спортски игралишта -    Во Штип промовиран бесплатен превоз со електричен автобус -    Со 10 илјади денари Општина Делчево ги помага згрижувачките семејства -    Браната Кнежево одолева на летните горештини и климатските промени

Неделен Бриф за 24.09.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -    Може да продолжи градбата на штипската Клиничка болница, штипски „Бетон“ и грчката „Интеракт“ вонсудски се спогодија со...

Неделен Бриф за 17.09.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Почна санацијата на оштетениот столб на мостот на реката Брегалница кај карбинско Балван -Општина Штип реализира повеќе капитални инвестиции -Делчевското...