понеделник, април 22, 2024

таг: настава

Настава со физичко присуство дозволено само во руралните училишта во Македонска...

Во три училишта во Општина Македонска Каменица е дозволено организирање на настава со физичко присуство, додека во останатите училишта ќе се организира настава на...

Само едно училиште во општина Карбинци доби дозвола за физичка настава...

Општина Карбинци беше меѓу општините кои побараа наставата во училиштата да се одвива со физичко присуство на учениците, по одлуката што ја донесе советот...

Настава со физичко присуство бараат училиштата во Свети Николе (видео)

Најголемиот дел од родителите во анектите на училиштата во Свети Николе се изјасниле за настава со физичко присуство. Училишното ѕвонче на први октомври треба...

За настава со физичко присуство се реши Советот на Општина Карбинци

Околу 420 ученици од централното основно училиште „Страшо Пинџур“ и останатите девет подрачни училишта ќе можат редовно со физички присуство да ја следат наставата,...