сабота, јануари 22, 2022

таг: крушево

Kрушевчанецот Ставре Јада на Олимписки игри во Пекинг, Кина

Крушевчанецот Ставре Јада по втор пат ќе настапи на Зимски олимписки игри. Игрите ќе се одржат во Пекинг од 4-ти до 20-ти февруари. Олимпиецот...

За љубителите на адреналинските спортови, нов имплус од 740 илјади евра...

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски го потпиша договорот за проектот „Крушево и Елбасан – препознатлива прекугранична туристичка дестинација“ вреден 744 илјади евра. „Денес го...

Проектот ги дава очекуваните резултати- Спортски подготовки во реконструираната спортската сала

Инвестициите во спортската сала во Крушево веќе даваат резултат. Од девети јануари на спортски подготовки во спортската сала е одбојкарскиот клуб Јанта. „Започнавме со привлекување...

Родовата еднаквост за прв пат во буџетот на Општина Крушево

За прв пат оваа година во Буџетот на Општина Крушево е воведена ставка за финансирање на родовата еднаквост. За оваа намена во новиот буџет...

Општина Крушево во 2021 година реализира над 20 проекти, во тек...

Општина Крушево во 2021 година реализира повеќе од 20 проекти, а во тек се уште десетина проекти чија реализација ќе заврши во 2022-ра година. „Во...

Крушево за Нова Година, снегот се топи но ќе има многу...

Крушево е целосно подготвено за новогодишните празници. Сите капацитети се исполнети, се бара место повеќе, велат од локалната самоуправа. „ Тустистите веќе пристигнуваат, но големиот...

Пуштено во употреба реновираното училишт во крушевско Борино, учениците со подобри...

Децата во село Боринат од денес ќе учат во убави реновирани простории. Официјално пуштено во употреба подрачното училиште ОУ „Никола Карев“. Училиштето е целосно...

Во Крушево се уредува спомен соба на Васил Иљоски

Идејата станува реалност. Крушево ќе добие спомен соба, посветена на познатиот македонски драматург, есеист и автор на „Бегалка“, Васил Иљоски. „Општина Крушево во соработка со...

Крушево: Пожарникарите добија реновирана просторија и зграда

Просторијата и зградата во која е сместена ТППЕ Крушево се целосно реконструирани и енергетски ефикасни. Со ова се подобруваат условите за работа на Единицата. “Просторијата...

Крушево доби ново возило за собирање смет

Општина Крушево доби ново возило за собирање на смет. Возилото го обезбеди Владата, а се' со цел заштита на животната средина. „Со одлука на владата...