вторник, мај 24, 2022

таг: крушево

Томе Христоски-100 дена отчет – нови проекти, тековни, одлуки за работа...

Реализацијата на тековните проекти, започнати неколку нови, одлуки и потпишани договори за нови зафати од повеќе области, ги бележат првите 100 дена од мандатот...

Крушево оваа лето центар на авантуристичките збиднувања-тест настан за Светското првенство...

Од 7-ми до 13-ти август во Крушево ќе се одржи тест настан за 23-тото Светско првенство во змајарство класа 1и 9-тото Светско првенство во змајарствo...

Со средства од ЕУ ќе се финансира нов проект од туризмот

Посетата на претставникот на Делегацијата на ЕУ, Фрек Јанмат на Крушево го означи почетокот на уште еден проект што ќе го финансира ЕУ. Заедно со...

Нова снежна покривка во Крушево

Нова снежна покривка во Крушево, на задоволство на посетителите, туристите и пред се' на љубителите на зимските спортови. „Оваа зима е навистина исклучителна, со многу...

Крушево: Редовно плаќање, подобри услуги, на ова ќе работи оваа година...

Подобрување на услугите на граѓаните, водење на кампања за редовна наплата на услугите, одговор на поплаки и жалби на граѓаните со цел подобро извршување...

И оваа година роденденот на Тоше одбележан во знакот на хуманоста

Општина Крушево, спомен куќата „Тодор Проески“, крушевчани и фановите на Крушево од државата и Балканот одбележуваат уште еден роденден на музичката ѕвезда која во...

Крушевскиот градоначалик со порака на меѓународниот ден на образованието-Никогаш не престанувајте...

На меѓународниот ден на образованието, Крушево може да се пофали со повеќе реализирани проекти, кои што значат поквалитетно образование но и поголема достапност на...

Kрушевчанецот Ставре Јада на Олимписки игри во Пекинг, Кина

Крушевчанецот Ставре Јада по втор пат ќе настапи на Зимски олимписки игри. Игрите ќе се одржат во Пекинг од 4-ти до 20-ти февруари. Олимпиецот...

За љубителите на адреналинските спортови, нов имплус од 740 илјади евра...

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски го потпиша договорот за проектот „Крушево и Елбасан – препознатлива прекугранична туристичка дестинација“ вреден 744 илјади евра. „Денес го...

Проектот ги дава очекуваните резултати- Спортски подготовки во реконструираната спортската сала

Инвестициите во спортската сала во Крушево веќе даваат резултат. Од девети јануари на спортски подготовки во спортската сала е одбојкарскиот клуб Јанта. „Започнавме со привлекување...