недела, септември 19, 2021

таг: Крива Паланка

Крива Паланка распиша конкурс за општински награди

Општината Крива Паланка распиша конкурс за доделување на наградите „8-ми Октомври“, „Почесен граѓанин на Крива Паланка“ и „Признание за особени постигнувања и придонес за...

Крива Паланка: Вложувањата во спортот одат во прилог на младите (видео)

Учениците од СОУ „Ѓорче Петров’ од Крива Паланка новата учебна година ќе ја дочекаат во целосно обвновено училиште. Пандемиската година со наставата од дома...

Започнува со изградба пешачка патека до локалитетот „Станечки Водопади“ во Крива...

Со работен состанок во Oпштина Крива Паланка за воведување во работа на економскиот оператор МАЉОКУ ДООЕЛ, започнаа активностите за изградба на пешачка патека до...

По 40 години кривопаленечкиот Дом на култура се реконструира (видео)

Градот на културата од 2013 година, Крива Паланка, годинава успеа да обезбеди пари од централната власт, со кои по близу 40 години ќе го...

Родово буџетирање: Коридорот 8 основа на развојната стратегија на Општина Крива...

Преку серија работилници Општина Крива Паланка ја креира новата Стратегија за развој 2021-2026 година, која ќе ги вклучува родово одговорните аспекти, преку инклузивен процес...

Крива Паланка добива возило за чистење на снег

Потпишан е договор за набавка на возило за чистење на снег со придружна опрема ќе ги збогати постојната механизација и возниот парк на ЈП...