среда, мај 22, 2024

таг: Карбинци

30% поефтини билети за градскиот превоз во Штип и Карбинци

Ученици од основните и средни училишта во Штип, студентите, пензионерите, лицата со статус на деца без родители, приматели на социјална помош ќе добијат повластување...

Капитален проект на Општина Карбинци, нова зграда со европски услови за...

Пред нешто помалку од месец дена, Општина Карбинци започна со работа на еден од најголемите капитални проекти, дел од предизборните ветувања на градоначалникот Виктор...

Општина Карбинци ја заврши 2022 година со реализација на 87,9 %...

Општина Карбинци во 2022 година има рекордно највисок процент на реализација на приходите, тврди градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов. „ Реализацијата е 87,9% од...

Реконструкција и нова пешачка и велосипедска патека на патниот правец Таринци-Долни...

Започнува со реализација проектот за реконструкција на патниот правец меѓу селата Таринци и Долни Балван. Освен реконструиран пат жителите ќе добијат и велосипедско-пешачка патека. „Јавната...

Цвеќе за Војводата- одбележани 120 години од смртта на Гено Војвода

Делегација од Општина Карбинци, предводена од градоначалникот Виктор Паунов,  положи свежо цвеќе на споменикот на Гено Димитров, меѓу народот познат како Гено Војвода, одбележувајќи...

Започна изградбата на нов крак на водоводна линија во селот Карбинци

 ЈП Плачковица во Општина Карбинци започна со изградба на нов крак на водоводна линија во селото Карбинци. „350 метри ќе биде продолжена линијата со можност...

(аудио)Започна проектот за осветлување на локалитетот Баргала, ќе се заштитува и...

До крајот на месец август, археолошкиот локалитет Баргала, треба да добие една поинаква слика, попривлечна и подостапна за сите оние коишто ќе сакаат да...

Поголем број на инфраструктурни проблеми најавени во претстојниот период

Она што беше најавено, во име на голема градежна офанзива веќе и се реализира, вели градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов. „Периодот кој ќе следи...

100.000 помош од Општина Карбинци за Турција

Советот на Општина Карбинци на вонредна седница донесе едногласна одлука да го прифати предлогот на градоначалникот Виктор Паунов за помош на Турција по земјотресот...

За прв пат во Општина Карбинци признанија на успешните спортисти

За прв пат во Општина Карбинци се одржа избор на успешни спортисти од повеќе клубови формирани и се активни во рамките на општината. Спортисти од...