четврток, јуни 20, 2024

таг: Истибања

Фолклористи од три континенти ги развеселија виничани и истибањци на 34....

Од 13 до 19 септември по 34. пат се одржа реномираниот фолклорен фестивал „Истибањско здраво-живо“, кој е дел од ЦИОФФ, светската асоцијација на фестивали...

Во виничка Истибања 34. издание на реномираниот меѓународен фестивал „Истибањско здраво-живо“

По 34. пат млади фолклористи од целиот свет се дел од реномираниот фолклорен фестивал „Истибањско здраво-живо“, кој почнува на 13, а завршува на 18...