понеделник, јули 15, 2024

таг: Исар

Традицијата продолжува, Штип го одбележа “Четрсе”, обичајот под заштита на УНЕСКО

Градот под Исарот и годинава на својствен начин го одбележа празникот помеѓу народот познат како Младенци, продолжувајќи го деценискиот обичај “Четрсе” кој денес е...

Штип одбележа 10 години јубилеј од впишувањето на обичајот „четрсе“ како...

Штип одбележа 10 години јубилеј од впишувањето на обичајот „четрсе“ како прво нематеријално културно наследство на листата на УНЕСКО. На првиот ден на пролетта, за...

Штип: Конвенција за заштита на нематеријалното културно наследство по повод празникот...

Конвенција за заштита на нематеријалното културно наследство (Париз, 2003) ќе се одржува на 21 март од 9:00 до 15:00 часот во големата сала на...