вторник, јуни 25, 2024

таг: изложба

Изложба на икони во спомен куќата „Тодор Проески“

Во спомен куќата „Тодор Проески“ беше поставена изложба на икони од авторот Григориј Пецанов, зограф од Струмица. „Се повеќе настани се организираат во Крушево....

(ВИДЕО) „Symbiotics“ прва заедничка изложба на Филип и Ангел Коруновски во...

„Symbiotics“ е првата заедничка изложба на Филип и Ангел Коруновски, визуелни уметници со разноликост во нивните портфолија, а слични во нивната физономија. На изложбата во...

Скопје ќе добие нови летни отворени сцени во Градскиот парк

Скопје ги започна постапките за изведба на две летни отворени сцени во зелениот појас на Градски парк во Скопје, едната спроти Сточарскиот институт во...

Скопјани до 3 август може да уживаат во CreArt европската изложба...

Во реновираните изложбени салони на Музејот на град Скопје во петокот беше отворена изложбата „Што би се случило ако? Изборот да се изгради алтернативна...

„Радовиш низ времето“ – изложба на стари фотографии по повод илјадагодишнината...

Дваесетина интересни стари фотографии, избрани меѓу повеќе стотици, што сведочат за животот во Радовиш од почетокот на 20. век наваму, се поставени пред радовишкиот...