вторник, април 23, 2024

таг: Зоолошка

Во Зоо Скопје, на мама Бетка и тато Џорџ им се...

„Во Зоо Скопје, на мама Бетка и тато Џорџ им се роди уште едно бебенце од видот белорак гибонПолот се уште не го знаеме...

(ВИДЕО) Донирајте топли јамболии и ќебиња за ладната зима – Баба...

Од скопската Зоолошка градина споделија видео од една од највозрасните жителки, а тоа е баба Мими. Бидејќи станува збор за возрасно животно, таа ужива во...

Галетановски си поднесе оставка од позицијата диркетор на Зоолошка градина

Актуелниот директор на скопската Зоолошка градина, Ѓорѓи Галетановски преку Фејсбук си поднесе оставка од работната позиција директор. Тој во фејсбук статусот не дава објаснување...

(ВИДЕО) Во недела се лежи и одмара, макар и на вода

„Заливот на пингвините“ е едно помеѓу најинтересните актракции во Зоолошка градина. Пингвинариумот е составен од внатрешен дел со затворен базен, како и надворешен базен...

(ВИДЕО) Освежување во скопската Зоолошка градина: Дуња, Даела, Буцо и Фелиција...

Во топлите денови сакаме да се разладиме и на тој начин полесно да поминеме во летните топли денов. Во скопската Зоолошка градина, жителите како...