четврток, септември 16, 2021

таг: зоолошка градина

(ВИДЕО) „Заливот на пингвините“ новата зоо – туристичка атракција во Скопје

Најновите жители на скопската Зоолошка градина го добија и своето најново и атрактивно живеалиште. Со отворањето на “Заливот на пингвините” се комплетира и катчето на...

(ВИДЕО) Од утре се отвора и „Бејби Зоо“ во Скопје Зоо

Од утре во скопската Зоолошка градина ќе биде отворен делот „Бејби Зоо“ посветен на подмладокот од постојаните жители на Зоолошката, најавија од Зоолошката градина...

Инспектори ќе ги казнуваат несовесните посетители во Скопје ЗОО

Од овој викенд, службите на Инспекторатот на град Скопје ќе ги казнуваат несовесните посетители кои ќе хранат и вознемируваат животни во Скопје Зоо. Санкционирани...

(ВИДЕО) Зоолошката градина некогаш и сега

Зоолошката градина во Скопје за прв пат е отворена во 1926 година од страна на тричлена комисија со која раководел д-р Станко Караман. Метоположбата...

(ВИДЕО) Наскоро во ЗОО Скопје ќе биде отворен Дино Паркот

Семејнaта посета во Зоолошка градина е еден од најлесните начини како вашите деца да видат широк спектар на животни што постојат на оваа планета,...

Штипската зоолошка градина ќе обезбеди нови животни

Штипското комунално претпријатие „Исар“ ќе го зголемува бројот на животни во ЗОО паркот. Наскоро ќе пристигнат лисица и егзотични птици. Директорот на ЈП „Исар“ –...