недела, мај 19, 2024

таг: збратимување

Во Брисел ќе се круниса збратимувањето на Струмица и Крџали на...

Следното издание на познатиот Струмичка карневал ќе биде збогатен со учество на карневалџии од бугарскиот град Крџали. Ова е само една од идеите за...

Делчево се збратимува со турскиот град Кемалпаша

Градоначалниците на Општина Делчево и на Општина Кемалпаша од Р. Турција иницираат збратимување на двете општини со цел унапредување на меѓусебната соработка во сите...