недела, мај 19, 2024

таг: заштитна ограда

Штип се побезбеден за слепите лица и пешаците, привршува поставувањето заштитна...

Во текот на денешниот ден се работи на поставување на заштитна ограда долж коритото на реката Отиња во населбата Ново Село, а како што...

Се поставува ограда на реката Отиња во Штип

Започна поставувањето на заштитна ограда на левата страна на реката Отиња, низводно од ЈП Исар до вливот на реката во Ново Село. Се работи за...

Заштитна ограда покрај кејот на Отиња во Штип

Во Штип почна поставување заштитна ограда покрај кејот на реката Отиња, која ќе се протега од црквата „Свети Никола“ до Градскиот трговски центар, односно...

Штип: Заштитни огради кај сите основни и кај едно средно училиште

Во близина на сите основни („Ванчо Прке“, „Димитар Влахов“, „Тошо Арсов“, „Гоце Делчев“ и „Славејко Арсов“) и на едно средно училиште во Штип,почна поставувањето...