недела, април 14, 2024

таг: денот на ослободувањето

Крива Паланка одбележува 77 години од ослободувањето (видео)

Со Свечена седница на Советот Крива Паланка го започна одбележувањето на 8. октомври – Денот на ослободувањето на општината. Советот на својата последна седница во...

Три дена музика, театар и спорт за Денот на ослободувањето на...

На различни локации три дена ќе се одржуваат различни манифестации по повод Денот на ослободувањето на Свети Николе, 14-ти Септември. Одбележувањето почнува на 13-ти Септември...

Со Чупино Треил завршија активностите за одбележување на 74 години слободна...

Со четиридневна богата програма Виница го одбележа 30ти август – денот на ослободувањето. Посетителите на Општината во Кочанската Котлина имаа можност да проследат четири концерти,...