среда, април 24, 2024

таг: граѓани

Општина Карбинци со покана до граѓаните и бизнис секторот за заедничко...

Покана до граѓаните и бизнис секторот упати Општина Карбинци со цел заедничко креирање на буџетот за идната година. Тие ќе можат да учествуваат во формирањето...

Систем 48 – врска меѓу граѓаните на Гевгелија и Општината

Општина Гевгелија очекува интензивирање на комуникацијата со граѓаните, како пат за решавање на комуналните проблеми со кои се соочуваат. Во таа насока работи  Систем...

Штипјани во наредните пет дена ќе може да предлагаат идеи кои...

Секој штипјанец од денеска па во наредните пет дена, до петти декември, на страната novaidninazastip.mk ќе има можност да напише свој предлог, идеја или...

Општина Штип започна со бесплатно делење заштитни маски

Општина Штип деновиве започна со бесплатно делење заштитни маски за граѓаните. Оваа активност што треба да продолжи и во следниот период, беше најавена од страна...

Преку проектот ,,Реагирај на вистинското место“ Г.З ,,Медиа Плус“ мост за...

Во рамките на проектот „Реагирај на вистинското место“, што го реализира ГЗ „Медиа Плус“, беше организиран јавен настан, на кој во присуство на граѓани,...

Свети Николе доби неколку нови проекти за подобрување на животот на...

На повикот за субвенционирање на проекти за подобрување на пристапот до земјоделски обработливи површини од објавен од страна на Министерство за земјоделство, шумарство и...

Промовиран Граѓанскиот буџет на општина Струмица за 2017 година

Центарот на заедницата во соработка со општина Струмица, денеска во салата на Советот во домот на АРМ го промовираше Граѓанскиот буџет на општина Струмица...