понеделник, април 22, 2024

таг: градоначалник Јорданов

Буџетот на Општина Штип ќе се креира во разговор со граѓаните,...

Во текот на наредниот месец Општина Штип ќе го креира буџетот за наредната 2024 година, а како што вели градоначалникот на општината, Иван Јорданов...

Започна уредување на дел од станбените згради на улицата “Пиринска“, се...

Со започнување на уредувањето на дел од станбените згради на улицата Пиринска, продолжуваат градежните активности во повеќе населби низ градот, со што се сака...

Започна реконструкцијата на еден од најфреквентните тротоари во Штипско Ново Село

Денес Општина Штип започна со реконструкција на еден од најзначајните тротоари во Штипско Ново Село. Инвестицијата е вредна 2 милиони денари а истите се...