четврток, јуни 20, 2024

таг: Вишна Шорова Ангелова

43 ромски семејства од Штип субстандардните ќе ги заменат со нормални...

Во завршна фаза е проектот “Штип и Берово заедно за подобрување на животот на ромската заедница” , финансиран од страна на Европската Унија, кој...

Интонирање на државната химна и истакнување на македонското знаме, нов правилник...

Со интонирање на државната химна учениците од основните и средни училишта во Штип ќе ја започнат наредната работна недела. Ова е само едно од...

За прв пат учениците со попреченост од прво одделение, добиваат стипендии...

Осум деца со попречености кои во училишната 2023/24 година го започнаа својот образовен процес, годинава ќе добијат стипендии од општината. Според зборовите на Вишна Шорова-Ангелова,...

Бесплатни униформи за учениците од прво до петто одделение во основните...

Вкупно 2200 ученици од општинските основни училишта ќе добијат бесплатни униформи, благодарение на проектот кој го реализира општината. Според зборовите на Вишна Шорова Ангелова,...

Се брендираат првите четири автобуси за јавен градски превоз во Штип,...

Во тек е постапката на брендирање на првите четири автобуси кои од први наредниот месец ќе бидат дел од општинскиот линиски превоз во Општина...