понеделник, јули 15, 2024

таг: виктор паунов

Капитален проект на Општина Карбинци, нова зграда со европски услови за...

Пред нешто помалку од месец дена, Општина Карбинци започна со работа на еден од најголемите капитални проекти, дел од предизборните ветувања на градоначалникот Виктор...

Општина Карбинци ја заврши 2022 година со реализација на 87,9 %...

Општина Карбинци во 2022 година има рекордно највисок процент на реализација на приходите, тврди градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов. „ Реализацијата е 87,9% од...

Цвеќе за Војводата- одбележани 120 години од смртта на Гено Војвода

Делегација од Општина Карбинци, предводена од градоначалникот Виктор Паунов,  положи свежо цвеќе на споменикот на Гено Димитров, меѓу народот познат како Гено Војвода, одбележувајќи...

Започна изградбата на нов крак на водоводна линија во селот Карбинци

 ЈП Плачковица во Општина Карбинци започна со изградба на нов крак на водоводна линија во селото Карбинци. „350 метри ќе биде продолжена линијата со можност...

Поголем број на инфраструктурни проблеми најавени во претстојниот период

Она што беше најавено, во име на голема градежна офанзива веќе и се реализира, вели градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов. „Периодот кој ќе следи...

100.000 помош од Општина Карбинци за Турција

Советот на Општина Карбинци на вонредна седница донесе едногласна одлука да го прифати предлогот на градоначалникот Виктор Паунов за помош на Турција по земјотресот...

За прв пат во Општина Карбинци признанија на успешните спортисти

За прв пат во Општина Карбинци се одржа избор на успешни спортисти од повеќе клубови формирани и се активни во рамките на општината. Спортисти од...

(видео) Се асфалтира главната улица во село Таринци

Асфалтиран дел од главаната улица во селото Таринци, Општина Карбинци. Градоначалникот Виктор Паунов вели дека станува збор за улица којашто е асфалтирана пред четириесетина години...

Се реконструира земјен пат во с.Таринци за подобар пристап до нивите

Со еден милион денари, Општина Карбинци ќе реконструира пат во атарот на селото Таринци, како дел од проектот „Без кал до нивите“. „По реконструкцијата на...

Зоран, Давид и Филип го фатија Светиот крст во Општина Карбинци

На три места во Општина Карбинци се организираше фаќање на светиот крст. Давид Митев го фати крстот во реката Брегалница кој се фрлаше кој...