среда, мај 22, 2024

таг: видеопробиштип

(Видео) Мирис на свежо печен зелник го исполни пробиштипскиот плоштад –...

Мирис на свежо печен зелник, многу гужва и традиционална музика го исполни градскиот плоштад во Пробиштип. Десетта година по ред овде традиционално се организира манифестацијата...

(Видео) Силен екот на тапан и пискот на зурли ја распара...

Силен екот на тапан и пискот на зурли ја распара еднодецениската тишина во пробиштипската киносала „Злетовски рудар“. Со маестралната изведба на „Тешкото“ на македонскиот...

(Видео) Пробиштип е одличен пример за реализација на проекти од програмата...

По една деценија пробиштипјани добиваат нова, современа киносала. Салата „Злетовски рудар“ која беше направена во 50-тите години, денеска има комплетно нов лик и капацитет...

Наместо јаловишна депонија, фотоволтаици и зелена општина – Визијата на Анастасов...

Борбата со животната средина е нешто на кое мора да се фокусираме, а целта е Пробиштип во иднина да стане зелена општина и младите...