петок, јуни 14, 2024

таг: велосипеди

Прв поглед на адреналинската патека за велосипеди во Струмица

Многу скоро Струмица ќе добие памп (адреналинска) патека за велосипеди. Како што соопшти градоначалникот Костадин Костадинов, оваа патека е завршена со 95 отсто од...

Со субвенции до велосипед – Општина Струмица обезбедува до 4.000 денари

Општина Струмица, со цел да ги стимулира жителите на Градот и населените места за користење на велосипеди, на граѓаните кои ќе купат нов велосипед...

Најмладите во Општина Виница го одбележа „Светскиот ден без атомобили“

На официјалниот почеток на есента, Општина Виница, симболично го одбележа и „Светскиот ден без автомобили“. Секако најмладите беа главните актери. „Денешната дата, 22 Септември, покрај...

Општина Пробиштип: Вкупно 77 граѓани добија субвенции за купен велосипед

Општина Пробиштип изврши исплата на 77 граѓани кои поднесоа барање и ги исполнуваат условите за субвенционирање за купен велоспед. Градоначалникот на општината, Драган Анастасов, вели...

Вело е кога има се – Се изцрпија сите средства за...

Поради големата заинтересираност на граѓаните за субвенциите за купување нови велосипеди и исполнување на предвидените средства, Градот Скопје известува дека овој јавен повик е...

(ВИДЕО) Од утре Град Скопје отвора јавен повик за субвенционирање на...

Град Скопје утре (21 ви април) отвора јавен повик за субвенционирање на инвертер клими. Како што информираат од Град Скопје принципот ќе биде ист,...

Побрзајте со аплицирањето, исцрпени повеќе од половина од субвенциите за велосипеди...

За еден ден се исцрпени речиси половина од предвидените средства за субвенции за граѓаните за купување на велосипеди и електрични тротинети. Во текот на...