asd

таг: Велигден

Струмица деновиве живее со Велигден и Рамазан

Повеќеконфесионалната Струмица ги живее своите празнични денови во духот на обичаите и навиките на различните вери. Во празнична атмосфера поминаа велигденските и ифтарските среќавања. Во...

Во Делчево се слави и Велигден и Рамазан – поделени хуманитарни...

Општина Делчево заедно со компанијата „Зегин“ денеска ја реализираа традиционалната хуманитарна акција при што беа поделени 40 пакети со храна. Пакетите беа дистрибуирани во ОО на...

Џиновското јајце пред Велигден повотрно се врати на плоштадот во Свети...

Џиновското велигденско јајце во пресрет на празникот Велигден се врати на старото познато место – плоштадот во Свети Николе. Да потсетиме, јајцето, кое прв...

Презентирано џиновско Велигденско јајце во Свети Николе (видео+галерија)

Поддржано од Општина Свети Николе, а реализирано од вештите прсти на ликовни уметници од малото гратче во Овчеполијата, беше презентирано гигандско Велигденско јајце. „ Ова...

Соопштение за работно време за Велигденските празници 2018 г

Почитувани, Согласно Одлуката за продолжување на работното време на угостителските објекти, за време на Велигденските празници на сите угостителски објекти им се продолжува работното време...