петок, јуни 14, 2024

таг: автобуси

Од денес редуциран број на линии во штипскиот градски превоз

Од денес градскиот автобуски превоз во Штип ќе сообраќа со изменет сообраќаен режим. Како што истакна директорот на ЈП „Стипион” Панче Стефановски, тоа значи дека...

Штип станува првиот град во земјава со еко-смарт автобуски постојки

Јавното претпријатие ЈП „Стипион“ денеска потпиша меморандум за соработка со Мрежата за рурален развој на Северна Македонија, ЛАГ Плачковица и Општина Штип, ТДВИЛ-ЗД Градител...

Модерни, климатизирани и економични, пристигнаа шестте автобуси со кои ќе се...

Денес пристигнаа шесте автобуси со кои неодамна од општината најавија дека ќе се врши јавниот градски превоз во Штип, кој конечно после подолго време...

Се брендираат првите четири автобуси за јавен градски превоз во Штип,...

Во тек е постапката на брендирање на првите четири автобуси кои од први наредниот месец ќе бидат дел од општинскиот линиски превоз во Општина...

За Задушница ќе сообраќаат дополнителен број автобуси, информираат од ЈСП

Јавното сообраќајно претпријатие информира дека поради верскиот празник Задушница, утре, петок (05.11.2021 година) и во сабота (06.11.2021 година), на линиите 59 (Карпош3-Кучевишка бара-Гробишта Бутел),...

Еко автобусите во Скопје придонесуваат намалување за 700% на загадувањето на...

Скопскиот сообраќај со години претставува еден од факторите кои влијаат на загадувањето на воздухот во градот. Токму затоа општина Град Скопје интензивно работи на...