Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Македонска Каменица започнува со селекција на отпад
-Започнува изградбата на пешачката патека до локалитетот „Станечки Водопади“ во Крива Паланка
-Општина Куманово најавува нови мерни станици за контрола на квалитетот на воздухот
-Заврши реконструкцијата на објектот на поранешен хотел Солун во Куманово
-Општина Гевгелија избрана во проектот „RELOAD2“
-Изгаснати пожарите во Делчево, најавено обештетување за граѓаните
-Се поставува нова водоводна мрежа во село Таринци, Општина Карбинци
-Обезбедени средства за изградба на дел од канализационата мрежа во Општина Конче
-Крушево и официјално безбедна ковид дестинација
-Градежните активности на Браната Отиња во полн интензитет