Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
-Општина Лозово започна со реализација на планот за изградба на големи трговски центри
-Развој на авантуристичкиот туризам во Крушево
-Амбасадорот Дејвид Гир во работна посета на Дојран и Конче
-Ќе се обнови Домот на културата во Прдејци
-Советот на Општина Пробиштип донесе одлука санација на јаловишната депонија